Meny Stäng

Nätverket startade i juli 2008 och har sedan dess skapat den här hemsidan, och påbörjat arbetet med digitaliseringen av Bettans alla bilder. Dessutom har andra hundägare hört av sig och skickat bilder på sina hundar. Bettan har naturligtvis fortsatt sitt flitiga fotograferande så nya bilder tillkommer ständigt.  Tack vare en generös insats från vår hedersmedlem Lena Olsson har Bettan från och med maj månad 2009 kunnat gå över till att även fotografera digitalt! Nätverket kommer att främst ha sina möten på nätet,  men den årliga Spóiträffen kan också ge en möjlighet att träffas. Initiativtagarna har fördelat kostnaderna solidariskt sig emellan, enligt överenskommelse.Men den som önskar stödja nätverket kan  bidra med en valfri penninggåva till bankgiro i HandelsbankenKonto: 665 458 622 Clearingnummer: 6580 men naturligtvis också genom att bidra med bilder på egna eller andras hundar. Nätverket skapades av följande medlemmarFototillhandahållare: Elisabeth FolkesonWebhotellsansvarig: Arne-Håkon TunheimWeb master: Ingbritt SannelKassa-ansvarig: VakantPennfäktare: Bertil SannelÖvriga styrelsemedlemmar: Karin Öst, Åsa Kullman, Ursula Brehmer, Ulrika Bjursten.Hedersmedlem: Lena Olsson

Vår stöttepelare och kassa-ansvarig i Nätverket Bettans Bilder, NBB, Lillemor Kullman, gick hastigt  bort 23 november 2009.

Vi kommer att sakna hennes kloka insatser men vi fortsätter arbeta enligt de gemensamma riktlinjer och planer som Lillemor var djupt engagerad i.

Elisabeth Folkeson har under många år fotat ivrigt vid alla olika tillfällen där islandshundar och deras ägare  samlats till utställningar,vallanlagsbeskrivningar, årsmöten eller vad som tänkas kan. (Ibland med mindre intresserade fotoobjekt)

Hon har också fått många bilder från andra hundägare och uppfödare.

På den här sidan låter hon oss nu ta del av sin stora fotoskatt. Klicka här och läs Bettan egna ord om den här sidan och dess bakgrund! Om du har någon bild du vill ha med så maila in den, klicka här ”kontakt” eller på första sidan. Kanske tycker du att du har en bättre bild än den som visas här på sidan, som gör din hund bättre rättvisa, klicka och skicka bild.

Om du vill veta mer om de hundar som finns på bilderna kan du klicka på denna länk och då kommer du till en sida hos SKK (Svenska kennelklubben) där man kan söka hunden och få all fakta som finns om den. Obs! Gå ur och tryck igen på länken om du inte kommer direkt till söksidan!